Pretraživanje
Filters

Ima li spasa za oštećenu kosu nakon ljeta?

Ima li spasa za oštećenu kosu nakon ljeta?

Pitanje koje si obično postavimo negdje između Karlovca i Zagreba. Just kidding, razmišljamo o tome sad u ovim rujanskim danima kada vidimo možda prve naznake jeseni i prava oštećenja koja smo potencijalno zadobili od morske soli ili klorske vode iz bazena (ili samo suncem obasjane).

Ljetni mjeseci ostavljaju uvjerljivo najviše traga na našoj kosi, a uz izloženost suncu, slanoj vodi i kloru koji ju isušuju i čine osjetljivom. Istraživanja su pokazala kako i klimatizirani prostori u kojima boravimo mogu utjecati u oštećenju kose ljeti.

Kosa, kao i koža,  treba hidrataciju i dubinsku njegu, a najviše od svega odmor i regeneraciju.

La Croa je razvila cijelu liniju proizvoda baš za ove slučajeve. Njena Repair linija bazirana je na dva popularna sastojka, to su: keratin i arganovo ulje.

Keratin je strukturni protein od kojeg je sastavljeno čak oko 90 posto svake vlasi te joj daje elastičnost i čvrstoću, što znači da je za zdravu kosu neophodan. Keratin kao sastojak čini upravo to - zaglađuje vlas, djeluje iznutra te je čini življom i jačom, ali i podatnijom za češljanje i oblikovanje. Upravo zbog njega kosa je otporna na visoke i niske temperature, kao što su mrzli zrak, sušenje fena, korištenje pegli za kosu, ljetne vrućine..Bez njega bi kosa bila krhka i neprestano bi pucala.

 

Dobrobiti arganovog ulja za kosu:

 •         Uklanja perut.
 •         Smanjuje oštećenje uzrokovano peglom ili uvijačem za kosu.
 •         Dubinski hrani i hidratizira kosu.
 •         Pomaže kod problema suhog vlasišta.
 •         Jača dlaku i poboljšava elasticitet.
 •         Pruža kosi zdravi sjaj.
 •         Smanjuje elektricitet i zaglađuje kosu.
 •         Štiti kosu od sunca i soli tijekom ljeta.
 •         Potiče rast kose i hrani tjeme.

 

Uz kombinacije  šampona, maski i ulja za kosu, preporučujemo jedan proizvod od Tinkture za koji ste zasigurno čuli.

 

Tinktura od koprive

Izrazito je dobra protiv opadanja kose. Prokrvljuje vlasište kose, kontrolira lučenje sebuma vlasišta, ojačava korijen kose, sprječava opadanje i potiče mladu kosu na rast. Sadrži kalcij, kalij, željezo, fosfor, vitamine C i A i organske kiseline.

 

Naši favoriti za rujan su:

 

 1.      La Croa Repair šampon za kosu obogaćen arganovim uljem, keratinom i kolagenom.
 2.      La Croa Repair regenerator za kosu s dodatkom vitaminom B5 koji čini kosu glatkom i sjajnom te olakšava češljanje kose.
 3.      La Croa Repair maska za kosu sadrži sve već navedene sastojke + ricinusovo ulje i ulje makadamije.
 4.      La Croa Keratin sprej za kosu obogaćen keratinom, hijaluronom, kolagenom i arganovim uljem, služi dohrani i ravnanju kose.
 5.      Tinktura od koprive
Ostavite svoj komentar
Blog Archive